arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ

Location: Odense, Denmark

- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.

(via conceptlandscape)

conceptlandscape:

via

conceptlandscape:

via

(Source: justruben, via danielkbrown)

finn-wilkie:

Rintala Eggertsson, Hut-to-hut, Karnataka, 2013

www.ri-eg.com/

Hut to hut! Love the simplicity.

ombuarchitecture:

Light Walls House

Located in Toyokawa city, the “Light Walls House” is a wooden house imagined by Japanese studio mA-style architects. White, minimalist and decorated with plants, this building has a structure which allows the light to reflect on the ground and on the walls in order to create patterns thanks to a trick of shadows and rays.

via Fubiz

Shadow and light decoration

(via alwaysinstudio)

arkiiv:

peter zumthor

hortus conclusus

I adore this concept, and the reality of it. 

Even the planting palette looks gorgeous. 

(via danielkbrown)

tmwnz:

Giant ‘intense’ doodle as part of Architecture (part II) course (specialising in chance and subconscious methods).

Ballpoint pen & Biro on Lining Paper 1380 x 975 [mm]

(via archidose)

conceptlandscape:

by Yoji Sasaki
via

conceptlandscape:

by Yoji Sasaki

via

(via danielkbrown)

conceptlandscape:

by Patrik Weder

conceptlandscape:

by Patrik Weder

(via forms-d)

life1nmotion:

Naka Phuket Hotel designed by DBALP

life1nmotion:

Naka Phuket Hotel designed by DBALP

(via danielkbrown)

Dredge City: sediment catalysis
Matthew D Moffitt Student ASLA, Undergraduate, Pennsylvania State University

Dredge City: sediment catalysis

Matthew D Moffitt Student ASLAUndergraduate, Pennsylvania State University

Dredge City: sediment catalysis
Matthew D Moffitt Student ASLA, Undergraduate, Pennsylvania State University

Dredge City: sediment catalysis

Matthew D Moffitt Student ASLAUndergraduate, Pennsylvania State University

houkgallery:

Abelardo Morell (American, b. Cuba, 1948)Camera Obscura: Afternoon Light on the Pacific Ocean, Brookings, Oregon, July 13th, 2009©Abelardo Morell/Courtesy of Edwynn Houk Gallery
TGIF!

houkgallery:

Abelardo Morell (American, b. Cuba, 1948)
Camera Obscura: Afternoon Light on the Pacific Ocean, Brookings, Oregon, July 13th, 2009
©Abelardo Morell/Courtesy of Edwynn Houk Gallery

TGIF!

(via activator-inhibitor)

probingtheearth:

Dan Kiley

probingtheearth:

Dan Kiley

(via danielkbrown)

plusarchitekt:

LIFT in Portland, Oregon - Dis-section (DAMD)

“Lift” is a modular and re-deployable seating environment that creates
a zone of relaxation and protection through the “virtual” bending of a
grass-filled plane. As the center of the grass plane is bent upward from
a horizontal to vertical position, the interstitial space between “grounds”
transforms into a seating environment while the bending surface
becomes railing, seating, anchoring and enclosure. Like the outer
covers of your bed, the outer surface creates warmth in an otherwise
materially cold environment.

V. interesting. Much like dune stabilising formations - except this creates spaces, instead of ‘protecting’ them. 

(via blackcatdreams)